Søk på hva du vil? Bloggen og internett

tirsdag 25. januar 2011

Ny bane samling


Foto: Trine Oddli


NCF’s Grenutvalg i Bane arrangerte fra torsdag 20. - til søndag 23. januar bane samling på velodromen i Proszkow i Polen for utøvere som satser mot fremtidige internasjonale oppgaver som EM, VM og OL. Samlingen ble ledet av tidligere banesyklister Rolf Morgan Hansen, Thomas Fossum og fra NCF Kurt Skretting.

Vi var 17 syklister som var med på samlingen denne gangen, tre lokale utøver jeg fra eidsvoll sk og brødrene Marius og Kristoffer Westgaard fra ullensakker ck. Bra det er flere lokale utøver som har interesse for banesykling, for det er jo ikke så mange som er interessert i denne typen sykling enda. For i mange norske sykkelklubber har ikke bane sykling fått noen plass, det er liksom ikke en del av sykkelsporten. Men det er feil en kan jo bare se foreksempel på OL programmet, det deles ut 15 medaljer i bane OL, mens det deles ut 3 på fellesstart og 3 på tempo. Så der må den en holdningsendring til hos de norske klubbene. Men siden det nå har begynt en satsing hos NCF, og etterhvert kommer det et landslag på bane, så bør denne delen av sykkelsporten få like stor anerkjennelse i Norge som annen sykling, og forhåpentligvis skjer dette etterhvert nå.

Avreise til Polen var torsdag, vi kom ned til velodromen torsdag ettermiddag, og hadde da den første økte. Det var hardt fra første stund vi varmet litt opp så ble det kjørt tester på 1, 2 og 4 runder flaying start, dvs fra 250, 500 og 1000 meter. Det var en hard og start på oppholdet, det var tungt men godt å komme i gang. Dagen etter kjørte vi to økter, med bladt annet 5 runder flaying start, og start trening. Så på lørdag skulle vi kjøre spint mach, da må en kjøre 200 meter flaying start for å rangere utøverne, og så setter en opp dueller etter dette. i vanlige konkurranser setter en opp den dårligste mot den beste men for å få det spennende fra første stund kjørte 1 mot 2 og videre. Dette var veldig morro. Men under oppvarming på første økta når vi lå bak Dernien var det en av rytterne som ikke overholdt reglene på banen og forandret retning på velodromen veldig mye ute å se seg for. Det medførte at jeg ikke hadde mulighet til å komme meg unna, og ble tatt i en fart på 60 km i timen og falt de 7 meterne fra toppen av velodromen. I fallet ble jeg truffet av av de andre rytterne. Heldig vis ble det ikke noen brudd på noen av oss, men jeg slitter litt men noen store brannsår, som verker veldig. Men jeg full førte samlingen og gjorde det godt på d øvelsene vi kjørt etterpå.

Siste dagen ble det kjørt finnaler i mach sprintene, og eliminasjonskonkurranse. en eliminasjonskonkurranse er en konkurranse der det er spurt annenhver runde og den dårligste i spurten blir slått ut, vi kjørte 24 runder, dvs 6 km, og det var langt siste dagen. Men det var veldig morro, og krevende.

Nå er en hjemme igjen og skal prøve å sykle litt igjen, men sårene på hofta er vonde, men en må prøve å kjøre litt i dag. for en må være i form for det kommer flere samlinger på bane utover våren. Denne samlingen var topp, og håper at det forsetter slik.

Ingen kommentarer: